Marmeren tafel

Je kunt er niet omheen: marmer verovert een plek in menig interieur. En hoe kan het ook anders, dit duurzame en chique materiaal geeft iedere kamer een moderne en warme uitstraling. Niet zo lang geleden werd marmer nog gezien als een oudbollige kalksteen. Maar het tij is gekeerd, vrijwel iedere interieurliefhebber heeft wel iets van marmer in huis. Elke denkbare accessoire is er ook in een marmeren variant. Daarnaast maken ook de marmeren tafels een opkomst. Een marmeren salon- of eettafel is dan ook een echte eyecatcher is je huis.

Een marmeren tafel is er in alle soorten en maten, zo is er voor ieders interieur en bij iedere stijl een passende tafel te vinden. Marmer is een krachtig en tegelijk rustig en modern materiaal, het is goed te combineren met andere materialen zoals metaal, hout en allerlei soorten stof. Of je nu gaat voor een witte marmeren tafel met houten stoelen, of een zwarte marmeren tafel met velvet stoelen, een marmeren tafel kan in vrijwel iedere eetkamer of woonkamer neergezet worden.

Wat is marmer?

Wat achtergrondinformatie: marmer is een gemetamorfoseerd kalksteen. De verschillende soorten marmer hebben verschillende dichtheden. Marmer moet bewerkt worden voordat het als kunstobject, kandelaar, vaas of tafelblad in jou huis kan komen te staan. Glanzend marmer heeft wordt bijvoorbeeld gepolijst, waardoor het marmer weerspiegeld. De kleuren van marmer variëren van grijs, roze , bruin en wit.

Echt marmer: weet wat je koopt

Marmer is veel in omloop, maar een product is niet altijd wat het lijkt. Veel producten lijken op marmer, maar zijn geen echt marmer. Is een product erg dun, dan is het vaak fineer marmer. Deze vorm van nepmarmer is vaak goedkoper, maar is dan ook niet zo duurzaam als marmer. Echt marmer herken je aan het ‘ader’-patroon wat op geen enkel object hetzelfde is, en aan de kristalachtige structuur. Daarbij is echt marmer altijd imperfect, zelf een gepolijste marmeren tafel kan hier en daar een fossielafdrukje hebben. Dat maakt echt marmer nu juist zo mooi!


Salontafels


Eettafels


Sidetables

Betaalbare design tafels

Marmer is een prachtig materiaal, maar waar marmer vooral om bekend staat: de hoge prijs. De oprichters van Marmerentafels.nl misten betaalbare marmeren tafels op de markt en creëerde no-nonsense design tafels voor goede prijzen. De afgelopen jaren stroomde de site vol met meerdere modellen, kleuren en vormen. Ze kies je afhankelijk van je voorkeur voor een ronde marmeren tafel, ovalen marmeren tafel, of rechthoekige marmeren tafel. En naast de vorm heb je keuze uit verschillende kleuren: bruin, wit, zwart, goud, groen, beige, zwart-goud. De kleuren zijn beperkt tot natuurlijke kleuren, maar toch is er zat keuze. Ook het onderstel is variabel, van strak, modern en minimalistisch tot meer industrieel. Of je nu gaat voor een witte marmeren tafel in een ronde vorm, of een groene marmeren tafel in een vierkante vorm, er is voor ieder wat wils.

Console tafelsSidetablesBijzettafelsBartafelsEettafelsSalontafels

Een uniek marmeren design

Wat misschien nog wel het mooiste is aan een marmeren tafel, is dat iedere tafel uniek is. Marmer is een natuurproduct en dat zie je terug in het marmeren blad. Ieder blad heeft net een ander patroon. Zo weet je zeker dat er niemand is met exact dezelfde tafel. Je kiest een kleur, vorm en afmeting, maar hoe het marmeren blad er uiteindelijk uit gaat zien is de vraag. Iedere tafel heeft een andere kleurschakeling en andere aders per marmer-regio. De kwaliteit varieert niet, en de looks van een marmeren tafel wijken niet erg van elkaar af. Maar ieder blad heeft een eigen, unieke tekening. Door het polijsten krijgt het marmer een diepere kleur.

Duurzaam marmer

Marmer is een natuursteen en daarom een duurzaam product. Ook na gebruikersschade kan een marmeren tafel na jaren weer opgelast worden. Het marmer voor de marmeren tafels van marmerentafels.nl wordt uit Spanje en Italië gehaald en is van hoge kwaliteit. Uiteraard is iedere vorm van marmer gevoelig voor zuren en vloeistoffen, het blijft tenslotte een poreuze natuursteen. Om die reden is het handig om placemats of onderzetters op je marmeren tafel te gebruiken. Zo voorkom je kringen en doffe vlekken en blijft de marmeren tafel langer mooi. Een groot voordeel aan de gepolijste marmeren tafels is dat deze door het polijsten beter bestand zijn tegen vlekken.

Overzicht marmeren tafels

We zetten de marmeren tafels voor je op een rij. De zoektocht kan lastig zijn, er zijn tenslotte veel meubels op het internet te krijgen onder de naam ‘marmer’, toch is dit dan geen echt marmer. We zetten hier mooie echt marmeren tafels voor je op een rij.