Marmeren accessoires

Marmer is niet weg te denken uit het huidige interieur. Iedere interieurliefhebber heeft wel iets van marmer in huis, of op zijn of haar verlanglijstje, staan. Door marmeren accessoires toe te voegen aan je interieur, zoals een marmeren vaas, een marmeren boekensteun, een marmeren bloempot, een marmeren snijplank en zelfs een marmeren zeepschaal, geef je iedere ruimte een chique uitstraling.  Het mooie aan marmer is dat het een natuurproduct is, dus ieder product is uniek. Geen tekening en kleur is exact hetzelfde.

Marmer is goed te combineren met andere materialen: hout, beton, andere natuursteen, metaal, maar ook zachte stoffen zoals fluweel. Marmer is er dan ook in verschillende kleuren: wit, goudkleurig, roze, bruinkleurig en zelfs zwart. Let wel op: zwart ‘marmer’ is niet altijd marmer. Soms betreft een product natuursteen.

Marmer in de badkamer

Wat achtergrondinformatie: marmer is een gemetamorfoseerd kalksteen. De verschillende soorten marmer hebben verschillende dichtheden. Marmer moet bewerkt worden voordat het als kunstobject, kandelaar, vaas of tafelblad in jou huis kan komen te staan. Glanzend marmer heeft wordt bijvoorbeeld gepolijst, waardoor het marmer weerspiegeld. De kleuren van marmer variëren van grijs, roze , bruin en wit.

Marmer in de keuken

Marmer is veel in omloop, maar een product is niet altijd wat het lijkt. Veel producten lijken op marmer, maar zijn geen echt marmer. Is een product erg dun, dan is het vaak fineer marmer. Deze vorm van nepmarmer is vaak goedkoper, maar is dan ook niet zo duurzaam als marmer. Echt marmer herken je aan het ‘ader’-patroon wat op geen enkel object hetzelfde is, en aan de kristalachtige structuur. Daarbij is echt marmer altijd imperfect, zelf een gepolijste marmeren tafel kan hier en daar een fossielafdrukje hebben. Dat maakt echt marmer nu juist zo mooi!

Marmer in de woonkamer

De woonkamer kan ook niet ontbreken. En in deze ruimte kan je helemaal los gaan: een marmeren bijzettafel, een marmeren schaal, een marmeren vaas, een marmeren kandelaar.