Duurzame bloemen

Met een bos bloemen haal je kleur, geur en sfeer in huis. Een bos verse bloemen maakt je huis een stuk gezelliger. Of je nu voor een cliché bos rode rozen of een bont veldboeket gaat, alles is mogelijk.

Bloemen fleuren letterlijk en figuurlijk je huis op, of het nu gaat om de slaapkamer, woonkamer, eetkamer of keuken. Het liefst zetten we overal een bos bloemen neer. Maar het grootste nadeel hieraan is dat bloemen na een paar dagen hun beste tijd hebben gehad. En zelfs in de meest ideale situatie is een bos bloemen na 1,5 week niet meer wat het geweest is. Een paar keer per maand nieuwe bloemen kopen kan flink in de kosten lopen. Daarom zetten we portemonnee vriendelijke manieren om lang van bloemen te genieten voor je op een rij. En een leuk extraatje: dit is ook erg milieuvriendelijk, aangezien ze lekker lang staan!

Zijden bloemen

Een zijden boeket was vroeger overduidelijk nep: de kleuren, de bladeren, het kwam niet in de buurt van een echte bos. Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige zijden boeketten en zijn ze bijna niet van een echte te onderscheiden! Vooral de zijden veldboeketen zijn prachtig. De felle kleuren vervagen niet na een week, maar blijven mooi. Boeketten zijn er wel tot 1 meter hoog en in elke variant. De hoogwaardige kwaliteit houd het lang vol en verkleurd niet zomaar. Wie wilt er nu niet een bos bloemen die niet verwelkt? De aanschaf van een zijden boeket is uiteraard hoger dan een boeket bij de lokale markt of bloemist. Maar vergis je niet: na 4 of 5 bossen bloemen heb je de prijs terug. En je hebt altijd, op elk moment van het jaar, een volle bos bloemen staan!

Droogbloemen

De tijd van oudbollige en kleurloze droogbloemen is voorbij. Droogbloemen maken sinds vorig jaar een opmars. De meest bijzondere creaties komen voorbij. Droogbloemen lenen zich dan ook voor heel veel toepassingen: als een boeket, losse bloemen in een dichte vaas of pot, in een kandelaar of juist opgezet in een stukje hout. Door het stijve karakter van een gedroogde bloem kun je er alle kanten mee uit. Droogbloemen zijn een ideale manier om lang van bloemen te genieten. Ze gaan maanden tot jaren mee, zeker wanneer ze niet in de volle zon staan. Je kunt ze kopen in alle vormen en maten, maar ook zelf maken. Bloemen drogen is eenvoudig, maar je moet goed weten welke bloemen wel en niet gedroogd kunnen worden. We zetten de mooiste boeketten voor je op een rij.


Droogbloemen


Zijden bloemen


Flowergram