Babykamer inspiratie

Een mooie babykamer inrichten is misschien wel één van de leukste dingen die je kunt doen tijdens de zwangerschap. Maar dat neemt niet weg dat het best lastig kan zijn, want waar begin je? Gelukkig heb je hier vaak een aantal weken of zelfs maanden voor, en kun je in die tijd inspiratie opdoen voor de babykamer. Want welke babykamer ideeën zijn er? En welke babykamer inspiratie past het beste bij jullie en jullie toekomstige kindje? Je wilt tenslotte dat de babykamer niet alleen mooi, maar ook persoonlijk en gezellig is! Wij zetten de leukste babykamer inspiratie voor je op een rij!

Wat heb je nodig voor het inrichten van je babykamer?

Een babykamer heeft een aantal standaard onderdelen, denk aan een kledingkast, commode en een ledikantje. Deze zijn er in veel soorten en maten. Veel merken verkopen deze baby meubels in setjes. Naast deze standaard onderdelen van de babykamer kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Denk aan decoratie als vloerkleden, lampen, kussens, schilderijtjes, een klamboe of een schommelstoel.


Commodes


Kinderkasten


Ledikanten

Rustige babykamer met een babykamer set

Een babykamer hoeft niet vol, overweldigend en druk te zijn. Babykamer ideeën voor een rustige babykamer zijn echter vaak het tegenovergestelde: wit, saai en alles behalve hip. Daarom zetten wij babykamer inspiratie op een rij voor een rustige, maar niet saaie babykamer. Om te beginnen is het handig om de grotere meubels op elkaar af te stemmen: hiermee creëer je een rustige basis. Dit kunnen witte meubels zijn, lichtgrijze meubels of houten meubels. Daarbij kies je een kleur, of bepaalde kleurtinten die je terug wilt laten komen. Door verschillende tinten van één kleur te gebruiken weet je zeker dat het overzichtelijk en rustig oogt, maar toch een speelse kamer wordt. Om het je makkelijk te maken hier een overzicht van babykamer setjes waarbij de commode en het bed bij elkaar passen.

Stoere babykamer

Een babykamer hoeft niet lief, licht van kleur en schattig te zijn. Een babykamer kan ook stoerdere elementen bevatten, bij zowel jongens als meisjes. Men denkt dan al snel aan een donkere kleur muur. En hoewel dit ook in het rijtje babykamer ideeën voor een stoere kamer past, zijn er veel meer manieren om een kamer stoer te maken. Denk aan de meubels die je kiest. Meubels met metaal, leer of een grovere soort hout geven de kamer meteen een stoerdere look. Door verschillende meubels op de kamer te plaatsen geef je de kamer ook een speelsere en meer gedurfde uitstraling. Het kan in de kleine details zitten, zoals leren handvatten op een commode.

Jungle babykamer

Je kunt er niet omheen: knuffels, kleden, kussentjes en zelfs lampjes in dierenvormen. Overal waar je kijkt zijn er babyspullen in de vorm van dieren. Een jungle babykamer is dan ook makkelijk samengesteld, want er is altijd wel wat te vinden. Er zijn zelfs tijger vloerkleden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan muurlampjes met dierenhoofden of, als je de kamer echt een jungle sfeer wilt geven: behang met dierenprint! We zetten in ieder geval de leukste dierenhoofden voor je op een rij.

Creatieve muren

Ben je eruit welke meubels er in de kamer komen te staan, dan kun je je buigen over de muren. De kleur van de muren geeft sfeer aan de kamer. Ga je voor één gekleurde muur, voor alle muren in één kleur, voor behang, of voor meerdere kleuren en printjes? Wij geven je babykamer inspiratie voor de muren. Je kunt de muren bijvoorbeeld gebruiken om een sfeer te geven aan de kamer, denk aan behang in dierenprint, of een subtieler grafisch behang om de kamer speels te maken. Wat je ook veel ziet tegenwoordig zijn combinaties van kleuren op één muur. Door halverwege de muur of in één strook op de muur van kleur of tint te wisselen geef je de kamer een extra dimensie en benadruk je bijvoorbeeld een kledingkast, de commode of het bedje. We geven je voorbeelden van meerdere kleuren op één muur, zo zie je zelf hoe leuk dit kan zijn!

Kleine babykamer

Hoe groot of klein de ruimte is bepaald natuurlijk wat er allemaal in kan staan. Maar wees gerust: voor ieder formaat babykamer zijn er passende meubels, zo ook de kleinste kamertjes. Een kleine kamer is onwijs knus, een klein mensje heeft nog niet veel ruimte nodig, en door de meubels slim te kiezen kun je alsnog alle benodigdheden kwijt! Dat maakt de babykamer mooi, maar ook erg handig. Denk bijvoorbeeld aan een uitklapbare commode aan de wand, of een smalle kledingkast.

Vloerkleden

Vloerkleden geven de babykamer een warme sfeer. Want wat is er nou heerlijker dan een zacht vloerkleed op de vloer? Maar naast een warme sfeer is dit ook een manier om een statement in de kamer te maken. Denk aan dieren vloerkleden, zachte vloerkleden, felle vloerkleden of juist juten vloerkleden.

Babykamer accessoires

We eindigen deze babykamer inspiratie met de accessoires. Dit koop je misschien als laatste, maar is niet het minst belangrijk. Deze geven de ruimte namelijk net dat stukje extra sfeer wat het nodig heeft of helemaal klaar te zijn voor de komst van jullie baby. Of het nu dat dekentje voor het ledikantje betreft of een leuke kapstok waar de kledingstukken voor de volgende dag aan kunnen hangen. We zetten de leukste accessoires voor je o een rij!


Kinderkapstokken


Kinderverlichting


Muziekmobielen


Dekbedovertrekken